Мени
Масло од црн ким
 
  • Го успорува множењето на клетките на ракот од 50-80%
  • Го стабилизира на имунолошкиот систем
  • Го намалува високиот крвен притисок и ја подобрува циркулацијата
  • Ги одржува активни бубрезите
  • Го намалува нивото на холестерол и шеќер во крвта
  • Ефикасна алтернатива на инсулин

Црниот ким се користи одамна во медицинските работи и како додаток во исхраната. Една од главните активни супстанции на оваа билка е тимокинон кој е од голема важност за човечкиот организам. Прво значајно испитување е во Cancer Immuno – Biology Labaratoryво Јужна Каролина. Излезен е заклучок дека со редовно консумирање имуниот систем ќе ги препознае и уништи сите канцерогени ќелии пред нивно проширување. На тој начин се спречува ширењето на карциномот.