Мени
Диети за мускулна маса
 
Диета број 1

8 часот            – 50 гр житарици (овес) со проетин (мерица и пол + витамини и минерали)
11 часот          – месо (телешко, риба, пилешко) 250 гр. + ориз или компир + салата
14 часот          – месо (телешко ,риба , пилешко) 250 гр. + ориз или компир (1 парче интегрален леб) + салата
17 часот          – макарони (120-150 гр.) со изварка (250-300 гр.)
19 часот          – овес (100 гр.) со протеин (мерица и пол)
19.30 часот     – 5 гр. креатин со 15 гр. декстроза + 5 гр. глутамин

20.00-21.00 Ч. ТРЕНИНГ

21.15               – декстроза 20 гр. + протеин + аминокиселини + 5 гр креатин + 5 гр. глутамин
22.15               – 8 белки, 2 жолчки + салата
23.30-24.00     – казаин + ленено масло + витамини + 5 гр.глутамин + ЗМА

......................................................................................................................................
Диета број 2
8.30 часот       – аминокиселини (3)
9 часот            – статичен точак
9.30 часот       – аминокиселини (2)
11 часот          – појадок: овесни снегулки (80 гр.) со интегрален сусам, сончоглед, ленено семе + 1 доза протеин + вода
14 часот          – ручек: салата + компир или ориз + едно од наведените (риба, пилешко, телешко, јајца или изварка)
19 часот          – тренинг до 19.45 часот
20 часот          – протеин (1 доза) + аминокиселини
23 часот          – млеко + јајца (6 белки и 1 жолчка)
......................................................................................................................................
Диета број 3 – МОНСТРУОЗНА МАСА
8 часот            – појадок: 100 грама овесна каша
10 часот          – 5 белки и две жолчки
11 часот          – 1 овошје
12 часот          – јаткасти плодови (60 гр.) 30 грама суво овошје
14 часот          – ручек: 175 грама пилешки гради, 2 парчиња интегрален леб + салата (зелка или обарен зеленчук)
17 часот          – пред тренинг: 25 грама протеински шејк од сурутка + 30 грама декстроза
18 часот          – тренинг
18.15 часот     – 25 грама протеински шејк од сурутка + 40 грама декстроза
21 часот          – вечера: 225 грама стек, мал печен компир или мала порција обарен ориз, салата со маслиново масло и 1 парче авокадо
Пред спиење: – 25 грама протеински пијалак со казаин + 2 лажици ладно цедено ленено масло.