Мени
Fenela масло
 

Масло за жените , бидејќи го стимулира производството на естроген. Ја регулира менструацијата, ПМС, ги балансира хормоните, и телесната тежина на природен начин.

  • Посебно се препорачува за жени
  • Го стимулира производството на естроген и балансира хормони
  • Ги олеснува симптомите на менопаузата и ПМС
  • Регулира неправилни и болни периоди
  • Им дава чувство на исполнетост и има диуретично дејство
  • Помага при отстранување на вишокот тежина и целулитот на природен начин
  • Детоксифицира и тонови на црниот дроб и слезината
  • Помага при подуеност , гадење , варење и запек

Очигледно е дека древните народи имале доста широк спектар на примена на ова растение. Денес се користи за дигестивни проблеми како надуеност , запек, гадење , дијареја , анорексија , диспепсија, и сл. Исто така се користи во случаи на прекумерна телесна тежина, за промовирање на чувство на исполнетост. Ова масло има диуретично дејство , која помага во отстранување на целулитот. Традиционално во нашата луѓето го користат за да се стимулира производството на естроген
Маслото, со својата огромна традиционална вредност, широко се користи с? до ден денес . Едно од најинтересните истражувања покажуваат дека ова масло ги зголемува дојките кај жените и им помага во производството на млеко , а сето тоа поради неговото активно учество во производството на хормонот естроген.