Мени
Гејнери

Гејнерите ја поставија основата на индусријата со спортски суплименти. Постигнаа огромна популарност не само кај спортистите туку и кај сите други кои што сакаа да добијат мускулна маса и сила. Порано гејнерите се произведуваа со многу голем однос на јаглехидрати наспрема протеини. Во текот на времето пазарот се повеќе бараше, така да денес нивото н апротеин повечекратно се зголеми, а исто така и нивото на квалитетот на изворите на протеини и јагленихидрати.

 

ISOMASS XTREME GAINER
Иднината на гејнерите

Ultimate Nutrition со задоволство ви го претставува ISOMASS XTREME GAINER, со досега најсовремената формула на сооднос на јаглени хидрати и протеини, со додаток ма прославените креатин, глутамин и многу важните корисни масла неопходни за здраво функционирање на организмот и согорување  на масти како што се ЕФА, ЦЛА и МЦТ. ISOMASS XTREME GAINER се карактеризира со time relise т.е. временско отпуштање на протеини, што практично значи непрекинато протеинско хранење на вашите мускули во текот на денот но исто така навечер кога вашетот тело највеќе се опоравува.

ISOMASS XTREME GAINER – добитна комбинацијa
ISOMASS XTREME GAINER во својот состав има дури 7 типа брзореагирачки креатини за раст на мускулната маса. Исто така содржи 4 типа глутамин кои што играат многу важна улога во метаболизмот на протеините , зголемување на мускулната маса и опоравувањето. Содржи и 4 нитроксид прекурсори. Исто така не се изоставени и ензимските комплекси за подобрена апсорпција. ISOMASS XTREME GAINER содржи корисни масла кои имаат безброј позитивни влијанија на целото тело и комплетно на сите функции на организмот, во спортот се познати како заштитници на мускулите во текот на тренингот и помагаат на телото  да ги користи наталожените маснотии како енергија. ISOMASS XTREME GAINER содржи широк спектар на витамини, антиоксиданти и минерали кои што се неопходни за нормално функционирање на организмот.

Начин на употреба: 3 дозери во 1/2л. вода или безмасно млеко 3 пати на ден.
Состав: На 153г. 65 грама протеин, 80 грама јаглени хидрати 7 грама масти.
Пакување: 4,58 кг.  

Цена:

......................................................................................................................................

MASSIVE WHEY GAINER
Врвен квалтет и реална цена

Пред да отидете во продавница и да купите каков и да е гајнер, знајте дека неговата цена се одредува според тоа колку чисти протеини има во него и од какво потекло се. Која е најдобрата формула за добивање најквалитетна мускулна маса? Прашање кое се поставува многу често. Одговорт на најголем број спортски нутриционисти е: тоа се гајнерите со сооднос јаглени хидрати наспрема протеини 2:1. Таков е и Massive whey gainer на Ultimate Nutrition, две третини се јаглени хидрати прости и сложени, а една третина е Prostar Whey (Whey isolat и концантрат) додајте меѓу два оброка шејк направен од Massive Whey Gainer и ќе го добиевте она што го баравте. Квалитетна мускулна маса.

Начин на употреба: два пати по два дозера, растворени во 250мл. млеко или вода.

Цена:

......................................................................................................................................

MUSCLE JUICE
Добар квалитет и одлична цена

Овој гајнер спаѓа во групата на врвни гајнери како што е Massive Whey Gainer, но сепак неговиот квалитет на пазарот котира доста високо. Muscle Juice содржи завидни 22% протеини од веј и белки од јајца и заедно со одличната цена спаѓа во групата на најпродавани гајнери. Muscle Juice е предвиден за сите оние кои имаат проблем со зголемување на килажата и оние кои сакаат за кратко време да ја зголемат својата маса и сила.

Препорачана максимална доза: 1 сервирање – 4 дозери 250 гр. Да се раствори во 5дцл млеко или вода. Во денови на тренинг да се пие една доза 40 минути пред тренинг и истата доза да се повтори 40 минути после тренинг. Во денови на пауза 1 сервирање предпладне и едни сервирање попладне помеѓу оброци. Наш совет е, за почеток да се преполови дозата.
Вкусови: Чоколадо, ванила, јагода, банана, колачи и крем.

Цена:

......................................................................................................................................

PURE MUSCLE CARBS
Свежина, издржливост, опоравување

Секој искусен атлетичар и вежбач ќе ви каже – никогаш не чекајте да ожеднете за да се напиете вода, зошто тогаш веќе сте на ивица на дехидрација и омалаксаност. Водата ја решава дехидратацијата, но кога сте омалаксани ќе помогнат одма јаглените хидрати. Колку е важна јагленохидатната формула во исхрната на спортистите зборува и податокот дека сите сериозни спортисти пред, за време и после натпреварот или тренингот користат јагленохидратни напитоци. Pure Muscle Carbs во неговиот состав содржи: прости, средни и сложени јагленохидтрати. Исто така како посебен додаток содржи и натриум – есенцијален електролит, кој што се губи многу за време на потењето и ги спречува грчевите во мускулите.

Начин на употреба: да се раствори 55гр. во 3 дцл. вода и да се распредели почнувајќи 15 мин. пред тренинг, и да се пие полека во текот на целиот тренинг.
Вкусови: овошен пунч и грејпфрут.

Цена: