Мени
Креатин и додатоци
Кога во средината на деведесетитие години се појави креатинот во слободна продажба, не се ни претпоставуваше дека за кратко време ќе стане еден од најпродаваните производи во индустријата на суплементи.
 

CREA PURE MICRONIZED
Kreatinmonohidrat-platinum series

Ultimate Nutrition CREA PURE, платинска серија, спаѓа во групата на нјчисти и најквалитетни микронизирани креатин монохидрати на светот. За негово производство користена е најнова технологија, која што дава најчиста супстанца ослободена од сите токсини, кои настануваат за време на произведувањето на креатинот. Како резултат на овој процес на прозиводство, се добива најдобриот квалитет достапен на пазарот денес. Оваа техноогија ги надминува сите стандарди кои што постојат денес а се однесуваат на чистотата и квалитетот на супстанцата. Креатинот најверојатно е најпознатито препарат на пазарот на спортските додатоци. Спортистите многу го ценат бидејќи силно и брзо делува на зголемувањето на силата, мускулната маса и експлозивноста. Креатинот се користи во сите спортови. Спортистите кои го користат потешко се заморуваат и многу брзо се опоравуваат  од физичките активности и напорните тренинзи. Кога ќе стигне во мускулите, креатинот спремен е да го дополнува аденозинтрифосфатот (ATP) основниот извор на енергија. CREA PURE на Ultimate Nutrition спаѓа во групата на микронизирани креатини што значи дека има максимална искористливост во мускулите т.е. неколку пати повеќе од обичен немикронизиран креатин.
Препорака за користење: од 5 до 20 гр. по можност со сок од грозје.
Важна напомена: разликата помеѓу чистиот и микронизиран креатин и нечистиот па дури и тосичен креатинм скоро е невозможно да се утврди по вкус или со голо око. Морате да бидете внимателни и крајно информирани. Креатинот на Ultimate Nutrition е 100% CREAPURE кратин монохидтрат микронизиран, патентиран и заштитен кај: United States Patent no: 5.719.319. После стандардната HPLC анализа извршено е дополнително и максимално отстранување на спорните и потенцијално штетни супстанци како што се: Creatinie (CRN), Dicyanidiamide (DCD), Dihidrotriazine (DHT). Ultimate Nutriton направи посебен договор за соработка со SKW Trostberg фармацевтската компанија која што го продава најчистиот креатин на светот Creapure Micronized. Во компанијата SKW Trostberg AG. Регистрацијата се води под бројот 2465021.

......................................................................................................................................

HORSE POWER
За оние кои што сакаат повеќе од креатин
Horse Power е комбинација од 20 состојки кои што делуваат здружено – синергистички, што значи, взаемно состојките меѓусебно го појачуваат своето дејство. Оваа дружина работи заедно на зголемување на силата, издржливоста, побрз опроавок и побрзо хранење на мускулите со крв. Horse Power ја зголемува продукцијата на Nitric-oksid(no) во органзимот и на тој начин создава неверојатни резултати. Nitric –oksid е азотен оксид кој што создава анаболичко опкружување во телото со зголемување на протокот на крв во тренираниот мускул, на тој начин овозможува мускулите да добијат повеќе кислород, повеќе хормони и повеќе храна.Со користење на Horse Power ќе го забележите следново:

  • Неверојатна и долготрајна напумпаност на мускулите
  • Зголемување на силата
  • Поголема издржливост
  • Зголемување на чистата мускулна маса
  • Побрзо опоравување од тренинзите...

Една од причините зошто Horse Power предизвикува толку големо внимание во јавноста, е тоа што оние кои не реагираа на класичниот креатин, постигнаа неверојатни резултати, бидејќи во Horse Power има неколку здружени нови видови на креатин. Horse Power драстично ги зголемува залихите на гликоген, креатин, ја зголемува продукцијата на ATP и ја појачува ретенцијата на гликогенот.

Состав: Kreaklin, Creatine Ethyl Ester, Tri Creatine Malate, Beatine Hidrochloride, Taurine, N-acetil L-glutamine, No-arginine Alpha Ketoglutarate, Adginine Ethyl Ester Dihydroachloride, Beta Alanine, Glicerol Monostrate, MCT, Citruline Ethyl Seter Malate, L-Norvaline, Guanidinopropionic Acid, Gynostemma Pentaphyyllum, Ornitine Alpha Ketoglutrate, Arginine Ketoisocaprotate, R-Alpha Lipoic Acid, Rutaecarpine и Glycocyamine.
Начин на употреба: една доза да се растопи во чаша вода, и така да се пие два пати дневно. Едната доза да е пред тренинг. Horse Power се зема 12 недели после што следува пауза од 4 недели.
Цена:

......................................................................................................................................

CREATINE LIQUID
Што повеќе да се бара од млечниот креатин

Creatine Liquid најбрзо се апсорбира.
Creatine Liquid 100% се апсорбира.
Creatine Liquid воопшто не го оптоварува системот за варење. Незаменлив е во суплементацијата која што е потребна веднаш после тренинг, кога во телото е неохпходно итно внесување на препарати за спречување на катаболичките процеси.
Дали течниот креатин има вода во себе?
НЕ, Creatine Liquid нема вода во себе, на тој начин е осигурана стабилноста на овој прозивод.

 

Начин на употреба: 5 пипети (15мл) или една супена лажица веднаш после тренинг. Пред употреба да се протресе.
Пакување: 473 мл.

Цена:

......................................................................................................................................

KREAKLIN
Најсовршениот облик на креатин

Креалкалинот е буфериран кератин, неговата пх вредност е зголемена и е 100% стабилизиран. тоа значи дека не задржува вишок вода и не предизвикува надуваност во телото. Ја неутрализира млечната киселина и ја смалува киселоста на киселината во желудникот, на тој начин спречува да се претвори креатинот во креатинин. Креалкалинот се искористува 100%-нема повеќе фаза на полнење-со мали дози се постигнува потполн ефект. Првите резултати доаЃаат веднаш или  максимално после 3-5 дена. Дава прилив на чиста мускулна маса и ја зголемува силата.

Напомена: особите кои што имаат гастро-ентеролошки проблеми, би требало да се консултираат со лекар.
Начин на употреба: 1 до 2 капсули на сабајле и исто толку пред тренинг. Да не се пијат капсулите непосредно пред или после јадење. Кога не тренирате, 2 капсули на сабајле.
Цена:

......................................................................................................................................

BETA ALANIN
Ја зголемува мускулната издржливост и го отстранува заморот во мускулите


Гланиот проблем на секој спортист кој што сака да обработи квалитетен тренинг и сака да даде максимум во својата дисциплина е акумулација на голема количина хидрогенски јони (H+), кои предизвикуваат опаѓање на PH во мускулите. Сето тоа создава услови за појава на млечна киселина во мускулите која што предизвикува моментален замор и прекин во изведувањето на вежбата или откажување од натпреварувањето. Со внесување на Beta Alanin интензитетот на тренингот ќе се подигне на максимум. Исто така значително ќе се намали напорот и исцрпувањето во текот на натпреварувачкиот период. Beta Alanin ја подобрува способноста за зачувување на продукцијата ма максимална сила во текот на високо интензивни тренинзи и значително го намалува психофизичкиот замор со подигање на нивото на карносин. Со користење на Beta Alanin во спортот научно е утврдено дека ќе ги добиете следните ефекти:

  1. Ја зголемува експолозивноста во тренингот и влијае на силата при исфрлување
  2. Ја зголемува мускулната маса
  3. Ја зголемува должината на анаеробично вежбање
  4. Го зголемува интензитетот на тренингот и овозможува да се вежба подолго и посилно, дава додатни повторувања во сериите
  5. Ја зголемува мускулната издржливост и го одлага заморот на мускулите

Beta Alanin е за посериозни вежбачи и е многу корисен за спортистите кои што се изложени на долготраен напор, кои учевствуваат на турнири и немаат доволно време за опоравување како и за оние кои влегуваат во период на интензивни напорни тренинзи.

Начин на употреба: две капсули со вода два пати на ден, на денот на тренинг исто се зема два пати дневно со тоа што едната доза се зема 30 минути пред тренинг.
Состав: На две капсули 1500 мг Бета Аланин
Пакување: 100 капсули