Мени
ПОДГОТОВКА НА МАГНЕЗИУМ ХЛОРИД
 

 Сварете еден литар вода и оставете да се излади. Во шише или друг стаклен сад ставете 33 грама магнезиум хлорид, а потоа еден литар зовриена и изладена вода. Затворете го и протресете го шишето. Секогаш така постапувајте.
 Нема потреба да се чува во фрижидер.
 Дневна доза: Големина на мал филџан, во зависност од видот на болеста и возраста на лицето.

1 Магнезиум хлорид повторно ја воспоставува минералната рамнотежа кај пациенти со артроза, поттикнување на функцијата на органите, како што се бубрезите, да лачат "Acidumurikum" (урична киселина).
2 Регулирање на нервите и мускулите и да учествува во преносот на нервните импулси.
3 Магнезиум хлорид е главен фактор во менталната и физичката енергија и ја задржува рамнотежата во механизмот на дејствување и релаксација на мускулите, го спречува мускулниот замор и нивно згрчување, ги зајакнува мускулите, и се препорачува за секој спортист.
4 Магнезиум хлорид е потребен за правилно функционирање на срцето, игра важна улога во многу биолошки процеси.
5 Го подобрува варењето на храната и ви дава енергија, добар антидепресив и анти-стрес агент.
6 Игра најважната улога во регулирањето на телесната температура.
7 Тоа е корисно за превенција на висок холестерол.
8 Ја регулира функцијата на цревата.
9 Игра важна улога во формирање на коските.
10 Игра важна улога во метаболизмот на јаглените хидрати и протеини.
11 Овој пијалак придонесува за решавање на проблемот на иритираните нервни мускули, на пример. со тетанус, епилепсија, итн.
12 Ја намалува количината на масти во крвта, делува против артериосклероза, ја прочистува крвта, ги оживува мозочните клетки, дава и одржува виталност во староста.
13 По четириесет години во човечкото тело се добива помалку и помалку магнезиум преку храната, која е причина за старост и болест. Затоа, магнезиум треба да се внеусува во согласност со возраста.
14 Ги решава проблемите на простатата и на хемороиди.
15 Спречување на грип.
16 Ја продолжува младоста - виталност.
17 Спречување на дебелината.
18 Го спречува ракот.
19 Спречува артериосклероза.
20 Тоа е одличен лаксатив.
21 Регулира варење на храната.
22 Го ублажува бронхитисот.
23, Спречи смрзнатини.
24 Работи против лошиот здив.

 Доза

 Од 10 до 50 години: половина чаша.
 Од 51 до 70 години: една кафена чаша на утро.
 Над 70 години: Една кафена чаша наутро и една чаша во вечерните часови.
 Луѓето кои живеат во градовите и се хранат сиромашно поради рафинираната храна, треба да внесуваат малку повеќе магнезиум. За луѓето кои живеат во земјата, дозата може да се намали. Тоа е сигурно дека внесувањето на магнезиум нема да ги реши сите проблеми на нивната болест, но болеста барем делумно ќе се потисне и ќе се врати виталноста.
 Внесувањето на магнезиум не предизвикува зависност - без страв може да се земе истовремено со други лекови.

 ПРОБЛЕМИ

 ‘Рбет: ишијас или крст со декалцификација. Земете една доза наутро, во попладневните и вечерните часови. Кога проблемот е решен еднаш, се преземаат превентивни една или две дози дневно, во зависност од возраста.
 Артроза: урична киселина е депониран во зглобовите, особено на прстите. Ова се случува бидејќи во бубрезите недостасува магнезиум. Треба да се ??биде внимателен затоа што може да се оштетат бубрезите, се зема една доза наутро, и ако во рок од 20 дена нема подобрување се зема уште една доза навечер.
 Откако ќе се подобри, продолжете со превентивна доза според возраста.
 ПРОСТАТА: Еден пациент кој не е во можност да уринира, се препорачува, пред операцијата, да се земе три дози на магнезиум, а ситуацијата ќе се подобри. Една недела подоцна, тој оздравува без хируршка интервенција.

 ПРОБЛЕМИ СО СТАРОСТА: вкочанетост, премор, крути артерии со холестерол на внатрешните ѕидови, недостатокот на мозочната активност ... Земете една доза наутро, една во попладневните часови и една третина во вечерните часови. По подобрувањето, продолжете со минимум доза за превенција, според возраста.
 РАК: Секој може да го добие и да се разболи. Рак е резултат на оштетување на клетките. Овие болни клетки не се мешаат, не се дружат со здравите клетки и не се штетни додека нивниот број не е доволно зголемен. Ова лесно може да се спречи со користење на магнезиум хлорид .
 Во бавното ширење на ракот болката не е присутна, се додека не се извршат прогресивни форми. Во овој случај, постојат различни вируси кои ги напаѓаат здравите клетки и да предизвика ширење на болеста. Ако болеста се шири, магнезиум хлорид може да го спречи ширењето, но не и да го излечи, иако такви случаи се познати.
 Постојат знаци кои покажуваат дека склоноста на рак е наследна. Магнезиум хлорид е превентивен агенс за ракот на дојката.
 Треба да се внимава која храна се внесува, за да не предизвика рак. Магнезиум хлорид е доволен лек за организмот да стекнува доволноизбалансирани минерални соли и така да штити од разни болести.
 Во секој случај, се препорачува, кога ситуацијата се подобрува, намалување на дозата магнезиум хлорид на минимум (да се зема превентивно, во зависност од возрасната група). Исто така е препорачливо да се престане да се пие магнезиум хлорид за период од 2-4 месеци, а потоа да се  продолжи повторно од 4-6 месеци .