Мени
Масло од дива жалфија
 
  • Го решава проблемот на депресија, анксиозност, постнатална депресија , анксиозност држави
  • Го подобрува расположението , го враќа чувство на задоволство
  • Корисен за стрес , несоница и длабоко вкоренети тензии
  • Го намалува чувство на топлина , иритација , главоболки и вртоглавица
  • Елиминира болни грчеви во задниот

Маслото од дива жалфија се добива со екстракција на Salviasclarea на семејството Labiatae, позната како Clary - чисто како око. Масло од дива жалфијаима сладок , коскен мирис, малку билен . Добиен со дестилација од ливчиња и лисја. Масло од дива жалфија може да се најде во јужна Европа. Многу корисен за нервниот систем , особено во случаи на депресија , стрес, несоница и длабоко вкоренета тензија. Еден добар тоник за болни циклуси кај жените со намалување на чувството на топлина, иритација , главоболки и вртоглавица. Ја намалува болката во мускулите , ги регулира дигестивните проблеми, проблеми со бубрезите , итн . Највисока благосостојбата на масло лежи во неговата способност да се смири и да се подобри расположението. Маслото од дива жалфија се состои од околу 50 % омега -3 тип полинезаситени масни киселини и 50 % од другите состојки , вклучувајќи ги сите форми на витамин А , како и сите форми на витамин Б, кој исто така вклучува Q10 . Ова масло има антибактериски, анти-воспалителни и анти–оксиданс.