Мени
Масло од јојоба
 
  • Ја храни кожата , оставајќи ја мека и мазна , ? го враќа природниот сјај
  • Кожата ја апсорбира брзо без да остава мрсна трага
  • Подобра хидратрација
  • Го регулира производство на себум
  • Ја враќа свежината, го спречува создавањето на брчки и лузни, помага во третманот на акни
  • Спречува предвременото стареење на кожата
  • Богата со витамин Е , витамин Б комплекс , јод , цинк , минерали
  • Антимикробна ефекти , спречување развој на бактериски и габични инфекции

Маслото од јојоба растенијата – груба грмушка која обично расте во топла и сува клима . По појавата на цвеќе и зрелигрмушки, прераснува во овошје што содржи семе со големина на кафе, грав . Со ладно цедење на семето се добива чисто масло . Пред употреба во козметиката се отстранува нејзината боја и мирис. Маслото од јојоба е едно од најдобрите масла во целина. Се користи во лосиони, креми, лушпи, сапуни , производи за нега на коса и козметика. Со други зборови , скоро сите производи кои ја третираат вашата кожа.
Да се искористат предностите на сите бенефиции на маслото од јојоба
Ова масло стана синоним со лицето и кожата. Крајниот ефект на маслото од јојоба на кожата е непобитен : хидрат, давајќи ги потребните витамини , ја враќа свежината, го спречува создавањето на брчки и лузни, помага во третманот на акни, псоријаза и егзема, изгореници. Кожата го апсорбира брзо и лесно без да остави мрсни остатоци. Тоа содржи важни хранливи материи како што се витамин Е, Б комплекс витамини , јод, хром , цинк, минерали. Ја регулира pH вредноста, хидратите на сува кожа , ја прави мека и мазна , ја враќа во здрав сјај . Одличен навлажнувачна кожата, како продира во клетките на кожата и е лесно и брзо се апсорбира, што ја остава кожата мека и кадифена. Во текот на процесот на стареење или прекумерно изложување на штетните ефекти на животната средина , кожата произведува помалку себум и на тој начин губи влага. Оваа функција се потпомогнува со маслото од јојоба , бидејќи неговиот состав (односот на киселина, алкохол и јаглерод) е многу сличен на човечкиотсебиум. Досегашните истражувања и искуства докажаа дека маслото од јојоба нема штетни ефекти и е погоден за сите типови на кожа. Не предизвикува иритација или алергиски реакции на кожата.Јојобата , исто така, успешно се користи како третман за коса, особено ако на вашата коса ? треба хидратација и ексклузивна заштита.