Мени
Масло од морско оревче
 
  • Ја зголемува циркулацијата и овозможува подобра концентрација
  • Голем седатив
  • Го стимулира мозокот, ги отстранува менталниот замор и стрес
  • Го стимулира кардиоваскуларниот систем и е добар тоник за срцето
  • Ефикасендетоксификатор на црниот дроб и бубрезите
  • Помага при болки во зглобовите
  • Зголемена сексуална активност
  • Се користи за лошиот здив

Со векови, маслото од морско оревче е суштински дел на кинеската медицина, кога станува збор за лекување на болки во стомакот и воспаление. Маслото од  морско оревче дава енергија и сила, и покрај тоа им помага на многу органи и процеси во телото. Со овој интелектуален напор, маслото ја подобрува концентрацијата и ја зголемува вкупната ефикасност, и помага со анксиозност и депресија. Често се користи во хомеопатијата. Ако имате болки во мускулите и зглобовите, маслото од морско оревчеќе помогне. Тоа е одличен седатив и ја намалува болката. Особено корисен за предменструаленциклус и менструалната болка кај жените.