Мени
Нерафинирани масла
 

Масло од семки од грозје
GRAPESEED – OIL  

Маслото од семки од грозје има единствен , деликатесен вкус .Ова масло е совршен , приподен придружник на здравата и вкусна храна ;
Тоа е сензационално повеќенаменско масло за готвење кое се користи за пржење, печење, за правење преливи за салати, маринади итн.
Маслото од семки од грозје помага да се одржиме во форма ;
Нема холестерол, ниту пак штетни адитиви.
Во однос на составот, ова масло е посебно и поради минималното учество на заситените масти, кои телото не ги апсорбира лесно.
Уште пповеќе, ова масло е богато со незаситени масти кои го помагаат работењето на нашите срца.
Затоа маслото од семки од грозје е вистинско богатство од природата и најдобар пријател на нашите срца.

 

Врз основа на досегашните сознанија на компетентната фела констатирано е дека не постои друг продукт, освен маслото од семки од грозје кој го зголемува HDL (добриот холестерол ), а го намалува LDL (лошиот холестерол).
Температурата на горење на ова масло е невообичаено висока ( 251.C) за разлика од другите видови на масла кои горат на многу пониска температура.
Ова масло е богато со витамин Е поради што долго останува свежо.
Атрактивно темно зелено стаклено шише во кое се чува маслото филтрира дури 97% од штетната ултравиолетова светлина.
Зголемувајќи го нивото на HDL ( добриот холестерол) за 10% до 13%, маслото го редуцира ризикот од кардиоваскуларни проблеми за 30% - 52% и импотенција
Исцедувањето на маслото од семките од грозје е потежок процес од вообичаениот со оглед на големината на семките , но среќа во несреќа е тоа што семките од грозје се природно одлично заштитени од хемикалии и адитиви во било која фаза од процесот на растење на грозјето.