Мени
Регенератори
 

GLUCOSAMINE & CHONDROTIN & MSM
Диверзантска тројка во вашата здравствена мисија


Кога вашите зглобови, рамења, колена и лактови ќе бидат заробени од повреди, болки и окоштувања, вашето тело почнува да пати затоа што неможете повеќе да вежбате, дури ни нормално да се движите и да ги обавите своите редовни активности. Во помош повикајте ја диверзантската тројка која до сега многу мина ги ослободила од овие неприлики и ги вратила во здрав и нормален живот. GLUCOSAMINE & CHONDROTIN & MSM делува на тој начин што могу брзо почнува да ги санира проблемите и ги изградува и регенерира: рскавицата, тетивите, мембраните и другите ткива. Исто така ја смалуваат болката воспаленоста и отеченоста на зглобовите настанати од физички напори или разни облици остеоартритис. Командант на оваа тројка е веќе добро познатиот GLUCOSAMINE на кого му се приклучија CHONDROTIN & MSM.
Кондроитинот е дел голем протеински молекул кој на рскавицата и дава еластичност. Делува на тој начин што ја привлекува течноста во молекулите стимулирајќи продукција на колаген. МСМ (метхул сулфонул метхане) е соединение на сулфур и е корисен при воспаление и болови во мускулите.

Препорака за користење: 3 таблети на ден.
Состав во 3 таблети:1500 мг glucosamine sulfat 1200 мг, chornoitin sulfat chornoitin sulfat и 1200 мг MSM
Пакување: 90 таблети.

Цена:

......................................................................................................................................

JOINT RENEW FORMULA
Против болки и повреди на рскавицата

Како доминантен и главен елемент во овој препарат се наога глукосаминот.Покрај него ги има и следните состојки: Gelatin: го смалува отекувањето и болките во зглобовите,ги спречува дегеративните промени на истите,нарочито кај спортистите.MSM(Metilsulfonimetan) неопходен е за одржување на зглобовите и јачање на врзивното ткиво.помага при воспаленија и отоци и ја подобрува мобилноста на зглобовите.
Витамин Ц
: многу биттен за постигање максимален ефект при формирање на здрава рскавица.
Борон
: ги врзува подобро калциумот и магнезиумот и го убрзува опоравувањето.
Начин на употреба:
два пати по 3 капсули, сабајле и навечер после оброк.

Цена:

......................................................................................................................................

GLUCOSAMINE SULFATE
Регенератор на оштетена рскавица на зглобовите и пршлените

Кај спортистите и озбилните рекреативци, поради физичките напори, зглобовите и рскавиците трпат оптеретувања. Поради тоа организмот е приморан да ја овновува рскавицата, а ако неможе тоа да го постигне , сигнализира со болка. Со други зборови, организмот не успеал од своите резерви на гликоза да створи доволно супстанца која би ги подмачкала зглобовите, односно би ја обновила рскавицата. Кога ќе се земе во предвид дека во тој процес учевствува и глутаминот кој е во вечен дефицит кај спортистите, тогаш обновата на рскавицата е навистина голем проблем. Глукосаминот помага и во изградба на рскавицата помеѓу кичмените пршлени, исто така ги зајакнува тетивите и лигаментите.
Глукосаминот исто така ја смалува болката, воспаленијата и отеченоста на зглобовите кои што настануваат поради јаките физички напори или разните облици на остеротритис. Со додавање на глукосамин сулфат давате сиров материјал за синтеза и обнова на рскавицата.
Проблеми со рскавицата, тетиви лигаменти немаат само спортисти, туку и сите други луѓе кои што на различен начин ги оштетиле и ги довеле до болни и хронични проблеми. Важно е да се каже дека глукосаминот  е прав мелем за постарите луѓе, ги регулира проблемите со окоштување. Првите дејства од глукосаминот ќе ги осетите за десетина дена. Интересно е да се каже дека глукосаминот најде свое место и во ветерината, каде што покажа одлични резултати.

Начин на употреба: од 1 до 4 капсули во зависност од потребата.
Цена: