Мени
Масло од семе од кајсија
 

Корисно за

  • Спречување на тумор
  • Едно од најдобрите масла за кожата
  • Богато со природни витамини
  • Содржи Витамин Б17
  • Спречува губење на косата
  • Алтернативно, се користи како анти-канцер

Покрај тоа, оваа масло може да се користи за исхрана на сува и постара кожа ,  превенција за загуба и јакнење на фоликулите на косата. Ова етерично масло често се додава како состојка во различни производи за нега на косата.

Има Витамин Б17
Ова масло е богато со природни витамини (особено витамините А и Е , кои се од суштинско значење за нашата кожа ), линолова и други есенцијални масни киселини , минерали и други хранливи материи. Ова масло е неверојатно за две причини: прво на сите, совршено се апсорбира во кожата и не остава траги. Покрај тоа, не предизвикува алергиски реакции , дури и на повеќето до чувствителна кожа и може да се користи во производите за бебиња. Современото истражување сугерира употреба на масло , како извор на витамин Б17. С? уште нема доволно научни студии за да се потврди употреба на маслото за превенција од рак. Сепак , се надеваме дека во блиска иднина ќе се дојде до целосно обелоденување на огромни придобивки од маслото.