Мени
Домашна јаболкова киселина
 

ДОМАШНА ЈАБОЛКОВА КИСЕЛИНА

 

Човечкото тело е најсовршениот инструмент во целата вселена. Кога се грижиме за тој инструмент, осигурувајќи му добро гориво , чист воздух, сончеви зраци , физичка активност тој ги исполнува своите функции.
Ако човекот живее во природата и со неа и времето ќе работи за него, а не против него оваа киселина ве враќа во природата со нејзината содржина.
ДОМАШНАТА ЈАБОЛКОВА КИСЕЛИНА  содржи многу природни микроелементи  и витамини , а содржи многу големи количини на калиум , а сите заедно ја прават чудо и сојузник на здравјето.

 

Недостатокот на калиум во организмот доведува до:
-Намалена умствена способност-нерешителност, несамоувереност и заборавеност.
-Умствен и физички замор.
-Зголемено чувство на студ и ладни раце и нозе .
-На табаните од нозете често појавуваат мозолки.
-Зачестена е појавата на тврда столица.
-Чести заболувања и настинки.
-Повремено губење на апетитот.
-Посекотини и повреди тешко зараснуваат.
-Се јавува често чешање на кожата.
-Повеќе од нормално се расипуваат забите.
-Можна  е појава хронично зголемена температура.
-Чести се грчевите на мускулите на нозете и тоа ноќе.
-Тешко се намалува телесната тежина и се има лош сон.
-Најразлични алергии.
-Несоница.


ЈАБОЛКОВАТА КИСЕЛИНА ПОМАГА ПРИ СЛЕДНИТЕ ЗАБОЛУВАЊА
-Хроничен замор (слабост)
-При намалување на телесната тежина (слабеење)
-Хронична главоболка
-Висок крвен притисок (хипер тензија)
-Вртоглавица
-Течно брановито гледање (таласи)
-Заболување на грлото и дишните органи
-Јадеж по кожата (лишаи , пукнатини, егземи и др.)
-Првут  во косата
- Бактериите ги убива (делува како антибиотик)
-Притив ангина (тонзолит)
-Жените кои тешко или незабременуваат
-Болки во зглобовите  и коските
-Го регулира нивото на шеќер во организмот
-Проширени вени
-Чистење на организмот од натрупани отрови
-Крварење од носот
-Зголемено потење
-Предвремено стареење
-Нервни стресови
-Температура и грипови
-Хемороиди
- Антиоксидант – против канцерогени заболувања


За многу други заболувања во книгата  „да  останеме здрави и остарееме здрави “во издание на АПИЦЕНТАР                                                                                      
                                                    
                              
  ВИТКО ТЕЛО НА ПРИРОДЕН НАЧИН И                                ЕКСПРЕСНА  ДИЕТА ЗА НЕСТРПЛИВИТЕ

Дали знавете дека уште во старите времиња јаболковата киселина била познато чудотворно средство за прочистување на организмот и одстранување на вишокот на килограми.
Не е ни чудно бидејќи поседува посебна природна особина за ослободување на вишокот на маснотии. Овој чудотворен напиток сега е достапен и за вас.
Покрај сите добротворности за здравјето,  јаболковата киселина помага за  ЗАЧУВУВАЊЕ НА ПРАВИЛНАТА ТЕЖИНА.  Домашната јаболкова киселина ги разбива и ги разлага наталожените маснотии во организмот од нив мал дел остануваат во телото и преку крвните садови се користат за исхрана на организмот (согоруваат ослободувајќи енергија).
Поголемиот дел од маснотиите се исфрлаат од организмот без да се апсорбираат .  Киселината исто така го одржува нивото на шеќерот. Го поттикнува  организмот на побрза работа па калориите побрзо согоруваат и маснотиите побрзо ги снемува.
Природните активни состојки во ДОМАШНАТА ЈАБОЛКОВА КИСЕЛИНА играат важна улога во спречувањето да се ствараат нови наслаги на маснотии.Наталожените наслаги се деблокираат и се насочуваат на согорување на мускулите.Резултатот е брз и видлив посебно на стомакот, бутовите , задницата и половината.
Често се поставува прашањето:  Како делува домашната јаболкова киселина?- Делува  како чувар (полицаец) во борбата против наслагите од маснотии , упатувајќи ги преку крвните садови на согорување  и ослободување на енергија.
Погоре   изнесеното е формулата за ВИТКОСТ, топејќи ги наслагите по нозете , бутините, задницата и половината.
Секоја јаболкова киселина не е корисна за здравјето иако го носи името јаболкова.
Нашата ДОМАШНА ЈАБОЛКОВА  КИСЕЛИНА  е произведена од диви , шумски и непрскани јаболка, а процесот на киснење е помогнат со пчелни производи.Целиот процес на ферментација е по оригинален рецепт на Др. ЏАРВИС.
Ќе се сложите дека тоа е дар од ЧИСТА И НЕ ГИБНАТА ПРИРОДА.
Домашната јаболкова киселина е здрава за организмот.Природните и активни состојки не ги решаваат проблемите по хемиски, туку по биолошки пат. Нема  никакви нус-појави.
Талогот на дното од шишето содржи пектин кој го зголемува квалитетот на киселината и не е штетен. Затоа пред употреба треба шишето да се протресе.
Можете да јадете што сакате. Со коректна комбинација на храната можете да внесувате дури 4000 кал , а при тоа да бидете уште по витки. Вашиот организам ке биде нежно  исчистен, вишокот на килограми одстранет , а вие ке се осекате ослабени , задоволни и во подобра форма од ден на ден.
Често пати се поставува прашањето колку и како да се зема ДОМАШНА ЈАБОЛКОВА КИСЕЛИНА ?
Нашиот совет е: За брзо слабеење да се зема по три супени лажици на половина час пред секој оброк ,а може да се зема и повеќе има потрошувачи кои на своја рака пијат , неколку пати во денот , по еден дл.(половина винска чаша) и тоа му одговара најдобро. За нормална употреба препорачуваме да се зема три пати на ден по две кафени лажички  во еден дл.  Ладен чај или вода. Пожелна е и зголемена физичка активност.
За помош при сите недостатоци или пореметувања во организмот (наведени погоре) , обратете се до произведителот на  ДОМАШНАТА ЈАБОЛКОВА КИСЕЛИНА.
Јаболковата киселина не го нагризува желудникот –напротив, неговата содржина ја прави благо киселкаста (нормална ) .
Ке наведеме некои од реакциите на нашите потрошувачи:
- Изгубив 9 кг без промена на исхраната и повторно носам конфекциски број.
- Од се срце благодарам за изгубените 10 кг во 13 дена.
- Користејки ја вашата киселина ослабев за кратко време 15 кг.
- Се сум пробала, но со умерен успех. Откако ја користам вашата киселина , килограмите се топат многу лесно.