Мени
Калориска таблица
Продукт во 100gr. Kалории Белковини Масти Јаглени хидрати
Леб - ’ржан 293 9,1 1,1 52,1
Леб - бел 244 8,2 1,2 48,6
Црн пченичен леб 240 9,7 1,4 45,7
Макарони 360 9,6 1 75,9
Овес 341 12,5 7 57
Ориз 359 7,1 1,1 78
Грав 440 8,4 0,4 17,8
Грашак 348 24,2 1 62,7
Компир 72 1,5 0,2 15,7
Зелка 25 1,6 0,1 5,7
Краставица 14 0,6 0,1 3,2
Домати 22 1,1 0,2 4,7
Салата - зелена 10 0,9 0,2 1,2
Моркови 167 1,1 0,2 9,1
Лук 573 6,4 0,2 30
Кромид 167 1,4 0,2 9
Свинско месо 238 11,2 20,6 0,2
Шунка 170 10,1 13,7 0,2
Говедско месо 150 17,4 8,3 0,3
Телешко месо 140 17,1 7,4 0,3
Јагнешко месо 228 14,1 18,2 0,2
Пилешко месо 125 21 0,4 0,1
Сланина 714 9 72,8 0
Морска риба 43 10 0,2 0
Јаболка 54 0,4 0 11,3
Портокали 42 0,8 0 8,9
Круши 52 0,4 0 10,7
Јагоди 46 1,8 0 8,1
Капини 38 2 0 5,3
Малини 39 1,4 0 6,8
Боровинка 45 1 0 8,6
Вишни 46 0,8 0 10,5
Цреши 68 0,8 0 10,4
Праски 48 0,8 0,2 11,8
Грозје 67 0,6 0,3 17,3
Банана 100 1,5 0,4 22,4
Диња 30 0,7 0,1 8
Суво грозје 294 1,6 1,2 66,2
Лешници 654 12,6 62,4 16,7
Ореви 658 14,8 64 15,8
Мед 334 0,4 0 81
Јогурт 56 3,3 2,8 4
Путер 751 0,9 80 0,9
Посно сирење 192 37,1 2,6 3,8
Едно јајце - цело 91 7 7,2 0,1
Една белка 25 3,4 0 0
Млечно чоколадо 563 9,1 32,8 54,7
Полно масно млеко 59 3,4 2,7 4,8
Одбрано свежо млеко 37 3,7 0,2 4,8
Мрсно сирење 40% 338 26,3 23,6 2,5
Полумасно сирење 20% 253 36,2 9,9 3