Мени
Органски производи
ОРГАНСКИ ЧАЕВИ
     
  Органски Чај од Нане
Органскиот чај од нане е 100% билка од нане

Виталиа органскиот чај од нане е 100% билка од нане и е произведен во согласност со прописите за органско производство. Билките не содржат пестициди, ја имаат задрзажано природната арома и освежувачки вкус.

Органската нане чај се користи за смирување нерви, слабост, потење ноќ, стомакот и грчеви, настинка, и кашлица. Подготовка: 1 голема лажица на органски чај од маточина додадете во 250мл чај во врела вода и оставете го да отстои 15-20 минути.

     
 

Органски чај од Маточина
Органски чај од Маточина е 100% билка од маточина

Виталиа органски чај од Маточина е 100% билка од маточина и е произведен во согласност со прописите за органско производство. Билките не содржат пестициди, ја имаат задрзажано природната арома и освежувачки вкус. Органскиот чај од маточина се користи за срцева болест (зајакнување на работата на срцето), за чистење на крвта, излечи од некои облици на астма, депресија состојба, за зголемување на апетотот кај  изнемоштените луѓе, исклучителни лек за мигрена, главоболка. Подготовка:
1 голема лажица на органски чај од маточина додадете во 250мл чај во врела вода и оставете го да отстои 15-20 минути.

     
  Органски чај од мајчина душица
Органски чај од мајчина душица е 100% билка од мајчина душица

Виталиа Органски чај од мајчина душица е 100% билка од мајчина душица и е произведен во согласност со прописите за органско производство. Билките не содржат пестициди, ја имаат задрзажано природната арома и освежувачки вкус. Органската мајчина душица се користи за лекување на органите за варење, а особено се препорачува за детски глисти, го спречува развојот на патогените бактерии и затоа е одличен инструмент против заразни болести. Подготовка: 1 голема лажица на органски чај од мајчина душица додадете во 250мл чај во врела вода и оставете го да отстои 15-20 минути.

     
  Органски чај од невен Виталиа
Органскиот чај од невен е 100% билка од невен

Виталиа Органскиот чај од невен е 100% билка од невен и е произведен во согласност со прописите за органско производство. Билките не содржат пестициди, и ја имаат задрзажано природната арома и освежувачки вкус.

Органскиот чај од невен се користи како лек за слабо срце, прочистува на лимфниот систем, ја подобрува циркулацијата, детоксикација на организмот, особено се препорачува за почетокот на сезоната на грип, за третман на тумори, цисти, тешко крварење.

Подготовка:
1 голема лажица на органски чај од невен додадете во 250мл чај во врела вода и оставете го да отстои 15-20 минути.

     
ОРГАНСКИ ЏЕМОВИ
     
 
Органски џем од вишна
Високо квалитетен органски џем од вишна со 55% свежо овошје и 30% помалку калории

Високо квалитетен органски џем од вишна со 55% свежо овошје и 30% помалку калории, засладен со агаве сируп. Вкусен и високо квалитетен органски џем од вишна подготвен од специјално одбрано овошје кое потекнува од чистите и еколошки средини на Македонија, засладен со агаве сируп.Традиционалниот начин на подготовка овозможува во џемот да се задржат сите хранливи состојки присутни во плодот.

Органскиот џем од вишна е подготвен со 55 гр овошје на 100 гр. 100% од суровините од земјоделско потекло се во согласност со правилата за органско производство.Содржи 30% помалку калории во однос со стандарден џем со вкупна содржина на шеќер 60г/100г.Состав: вишна, агаве сируп, средство за желирање, пектин, регулатор за киселост: лимонка киселина, кациум нитрат.

     
  Органски џем од Слива
Високо квалитетен органски џем од слива со 55% свежо овошје и 30% помалку калории

Високо квалитетен органски џем од слива со 55% свежо овошје и 30% помалку калории, засладен со агаве сируп. Вкусен и високо квалитетен органски џем од слива подготвен од специјално одбрано овошје кое потекнува од чистите и еколошки средини на Македонија, засладен со агаве сируп.Традиционалниот начин на подготовка овозможува во џемот да се задржат сите хранливи состојки присутни во плодот. Органскиот џем од слива е подготвен со 55 гр овошје на 100 гр. 100% од суровините од земјоделско потекло се во согласност со правилата за органско производство. Содржи 30% помалку калории во однос со стандарден џем со вкупна содржина на шеќер 60г/100г.

Состав: слива, агаве сируп, средство за желирање, пектин, регулатор за киселост: лимонка киселина, кациум нитрат.

     
  Органски џем од Праска
Високо квалитетен органски џем од праска со 55% свежо овошје и 30% помалку калории

Високо квалитетен органски џем од праска со 55% свежо овошје и 30% помалку калории, засладен со агаве сируп. Вкусен и високо квалитетен органски џем од праска подготвен од специјално одбрано овошје кое потекнува од чистите и еколошки средини на Македонија, засладен со агаве сируп.Традиционалниот начин на подготовка овозможува во џемот да се задржат сите хранливи состојки присутни во плодот.

Органскиот џем од праска е подготвен со 55 гр овошје на 100 гр. 100% од суровините од земјоделско потекло се во согласност со правилата за органско производство. Содржи 30% помалку калории во однос со стандарден џем со вкупна содржина на шеќер 60г/100г.Состав: праска, агаве сируп, средство за желирање, пектин, регулатор за киселост: лимонка киселина, кациум нитрат.

     
  Органски џем од малина
Високо квалитетен органски џем од малина со 55% свежо овошје и 30% помалку калории

Високо квалитетен органски џем од малина со 55% свежо овошје и 30% помалку калории, засладен со агаве сируп. Вкусен и високо квалитетен органски џем од малина подготвен од специјално одбрано овошје кое потекнува од чистите и еколошки средини на Македонија, засладен со агаве сируп. Традиционалниот начин на подготовка овозможува во џемот да се задржат сите хранливи состојки присутни во плодот. Органскиот џем од малина е подготвен со 55 гр овошје на 100 гр. 100% од суровините од земјоделско потекло се во согласност со правилата за органско производство. Содржи 30% помалку калории во однос со стандарден џем со вкупна содржина на шеќер 60г/100г.

     
  Органски џем од капина
Високо квалитетен органски џем од капина со 55% свежо овошје и 30% помалку калории

Високо квалитетен органски џем од капина со 55% свежо овошје и 30% помалку калории, засладен со агаве сируп. Вкусен и високо квалитетен органски џем од капина подготвен од специјално одбрано овошје кое потекнува од чистите и еколошки средини на Македонија, засладен со агаве сируп. Традиционалниот начин на подготовка овозможува во џемот да се задржат сите хранливи состојки присутни во плодот. Органскиот џем од капина е подготвен со 55 гр овошје на 100 гр. 100% од суровините од земјоделско потекло се во согласност со правилата за органско производство. Содржи 30% помалку калории во однос со стандарден џем со вкупна содржина на шеќер 60г/100г.

     
ОРГАНСКИ МЕД
     
  Мед од органско потекло
Мед од раните пролетни цветови на овошните дрвја и цвеќа.

Органскиот мед на Виталиа е високо квалитетен мед произведен во согласност со правилата за органско производство. Медот потекнува од раните пролетни цветови на овошните дрвја и цвеќа. Конзумирањето на органски мед е здрав начин за зголемување на енергијата. Неговите јаглехидрати ве снабдуваат со енергија и го намалуваат заморот во муслулите. Нашата филозофија е дека здравата храна мора да биде вкусна и природна. Гледајќи ги штетните ефекти од употребата на хемиските ѓубрива и пестициди, светот полека се навраќа на природните начини на исхрана без хемикалии. Ние во Виталиа употребуваме свежи состојки од еколошките полиња и шуми во Македонија.Уживајте во чистиот,природен вкус на органскиот мед и почувствувајте го мирисот на природата.

Нутритивни вредности во 100г 
Енергетска вредност....1406 КЈ/331 kcal 
Протеини.....................0,3 g Ј
аглехидрати...............82,4 g 
Масти..........................0,0 g