Мени
КРАНЧИ МУСЛИ
     
 

Кранчи мусли со банана и чоколадо со додаток на калциум и магнезиум

Засладени со кафеав шеќер

Виталиа крцкавите мусли претставуваат добро избалансирана здрава храна со извонреден вкус и арома. Произведени според оригинален рецепт од најквалитетно овошје и житни снегулки. Го снабдуваат организмот со неопходните јаглехидрати и даваат енергија за активен ден. Ви го препорачуваме како здрав и вкусен оброк во текот на целиот ден.

Состав: овесни снегулки, екструдирана пченица кафеав шеќер(12%), растително масло, суво грозје (6.3%), банана чипс (3.7%), глукозен сируп, пченично брашно, чоколадни парчиња (2.6%), какао во прав (1.2%), пченкарен скроб, емулгатор: соја лецитин, калциум лактат, тримагнезиум дицитрат, природна боја: карамел, ароми. Какао путер има во чоколадото мин. 35%. Може да содржи траги од јаткасто овошје и сусам. Употреба: 4 супени лажици (55 гр.) Кранчи муслите се потопуваат со 100 мл. млеко или јогурт. Да се чува на ладно и суво место, добро затворено во оригиналното пакување.

     
 

Крцкави мусли со јаболко и лешници со додаток на калциум и магнезиум

Засладени со кафеав шеќер

Виталиа крцкавите мусли претставуваат добро избалансирана здрава храна со извонреден вкус и арома. Произведени според оригинален рецепт од најквалитетно овошје и житни снегулки. Го снабдуваат организмот со неопходните  јаглехидрати и даваат енергија за активен ден. Ви го препорачуваме како здрав и вкусен оброк во текот на целиот ден.

Состав: овесни снегулки, екструдирана пченица кафеав шеќер(12%), растително масло, суво грозје (6.2%), сушено јаболко (3.1%), сецкани лешници (2.2%), пченично брашно, пченкарен скроб,  емулгатор: соја лецитин, калциум лактат, тримагнезиум дицитрат, природна боја: карамел, ароми. Може да содржи траги сусам.

Употреба: 4 супени лажици (55 гр.) кранчи мусли се потопуваат со 100 мл. млеко или јогурт. Да се чува на ладно и суво место, добро затворено во оригиналното пакување.

     
 

Крцкави мусли со капина и малина со додаток на калциум и магнезиум

Засладени со кафеав шеќер

Виталиа крцкавите мусли претставуваат добро избалансирана здрава храна со извонреден вкус и арома. Произведени според оригинален рецепт од најквалитетно овошје и житни снегулки. Го снабдуваат организмот со неопходните  јаглехидрати и даваат енергија за активен ден. Ви го препорачуваме како здрав и вкусен оброк во текот на целиот ден.

Состав: овесни снегулки, екструдирана пченица кафеав шеќе(13%), растително масло, гликозен сируп, пченично брашно, пченкарен скроб, сува малина (1.6%),сува капина (0.6%) емулгатор: соја лецитин, калциум лактат, тримагнезиум дицитрат, природна кармин боја, ароми, регулатор на киселост: лимонска киселина. Може да содржи траги од јаткасто овошје и сусам.

Употреба: 4 супени лажици (55 гр.) кранчи мусли се потопуваат со 100 мл. млеко или јогурт. Да се чува на ладно и суво место, добро затворено во оригиналното пакување.

     
 

Крцкави мусли со Тропско овошје со додаток на калциум и магнезиум

Засладени со кафеав шеќер

Виталиа крцкавите мусли претставуваат добро избалансирана здрава храна со извонреден вкус и арома. Произведени според оригинален рецепт од најквалитетно овошје и житни снегулки. Го снабдуваат организмот со неопходните јаглехидрати и даваат енергија за активен ден. Ви го препорачуваме како здрав и вкусен оброк во текот на целиот ден.

Состав: житни снегулки 40% (овесни, пченични, ржани, пченкарни и јачменови снегулки), екструдирана пченица, кафеав шеќер (11%), растително масло, тропско овошје (8%) (ананас, папаја, банана чипс, манго), гликозен сируп, пченично брашно, суво грозје 4%, пченичен скроб, емулгатор: соин лецитин, регулатор на киселост: калциум лактат, тримагнезиум дицитрат, ароми. Може да содржи трагови од јаткасти овошја и сусам.

Употреба: 4 супени лажици (55 гр.) кранчи мусли се потопуваат со 100 мл. млеко или јогурт. Да се чува на ладно и суво место, добро затворено во оригиналното пакување.

     
 

Крцкави мусли со Брусница со додаток на калциум и магнезиум

Засладени со кафеав шеќер

Виталиа крцкавите мусли претставуваат добро избалансирана здрава храна со извонреден вкус и арома. Произведени според оригинален рецепт од најквалитетно овошје и житни снегулки. Го снабдуваат организмот со неопходните јаглехидрати и даваат енергија за активен ден. Ви го препорачуваме како здрав и вкусен оброк во текот на целиот ден.

Состав: житни снегулки 40% (овесни, пченични, ржани, пченкарни и јачменови снегулки), екструдирана пченица, кафеав шеќер (11%), растително масло, сува брусница 4% (брусница, шеќер, сончогледово масло), гликозен сируп, пченично брашно, пченкарен скроб, емулгатор: соин лецитин, регулатор на киселост: калциум лактат и лимонска киселина, тримагнезиум дицитрат, ароми. Може да содржи трагови од јаткасти овошја и сусам.

Употреба: 4 супени лажици (55 гр.) кранчи мусли се потопуваат со 100 мл. млеко или јогурт. Да се чува на ладно и суво место, добро затворено во оригиналното пакување.

     
ПРЕМИУМ МУСЛИ
     
 

Егзотик мусли + B комплекс – for well being

Нов производ

Егзотик мусли Premium Nitrition се нов производ на Виталиа, претставуваат извонредна мешавина од житни снегулки и 9 вида суво овошје, збогатени со Б комплекс витамини. Егзотик муслите се мешавина од житни снегулки (овесни, пченкарни снегулки), суво овошје (суво грозје, ананас, папаја, кокос, банана, смоква, манго, урма) и семиња (лен, сончоглед) со додадена алое вера и збогатени со Б комплекс витамини.

Содржат: 50% житни снегулки, 35% суво овошје, крцкави мусли и 5% семиња. Виталиа Егзотик муслите се Premium Nitrition, што подразбира дека сите состојки се високо квалитетни и со еден оброк се овозможува внес на сите неопходни јаглехидарти и дава енергија за активен ден.

Егзотик муслите обилуваат со сушено овошје и тоа: суво грозје, ананас, папаја, кокос, банана, смоква, манго, алое вера, и урма. Сувото овошје во комбинација со комбинација житните снегулки ги прават Виталиа Егзотик муслите значаен и здрав извор на енергија во текот на денот. Егзотик муслуте се извор на влакна кои благопријатно делуваат на цревната микрофлора и дигеситвниот трак. Присуството на Б витамини ги прави Егзотик муслите добро избалансирана здрава храна со високо нутритивни вредности.

Виталиа Егзотик Муслите се конзумираат со млеко или јогурт и се здрав избор на појадок за деца, тинејџери,млади, возрасни, трудници и за сите оние кои се грижат за своето здравје. Употреба: 4 супени лажици потопете ги во 100 мл млеко или јогурт.

     
 

Динамик мусли - за подобра физичка и ментална кондицијата

Нов производ

Динамик мусли Premium Nitrition се нов производ на Виталиа, претставуваат извонредна мешавина од житни снегулки и овошје збогатени со Соја снегулки. Добро избаралсиран здрава оброк за активен почеток на денот.

Динамик муслите се мешавина од житни снегулки (овесни, пченкарни снегулки), суво овошје (суво грозје, слива, кајсија) и семиња (лен, сончоглед, тиква) збогатени со Соја снегулки.

Содржат: 69% житни снегулки, 25% суво овошје и 6% семиња. Виталиа Динамик муслите се Premium Nitrition, што подразбира дека сите состојки се високо квалитетни и со еден оброк се овозможува внес на сите неопходни јаглехидарти и дава енергија за активен ден. Динамик муслите обилуваат со влакна и благопријатно влијаат на цревната микрофлора и перисталтиката на цревата. Присуството на Соја снегулки ги прави Динамик муслите извор на протеин. Соја снегулките се богат избор на соин протеин и обилуваат со минерали изофлавоноиди и лецитин. Житните снегулки и сушеното овошје во комбинација со соја снегулкте се идеален оброк за спортисти и за сите оние кои сакаат да ја подобрат својата физичка и ментална кондиција.

Виталиа Динамик Муслите се конзумираат со млеко или јогурт (100 ml) и се здрав избор на појадок за деца, тинејџери, млади, возрасни, трудници и за сите оние кои се грижат за своето здравје.

     
 

Класик мусли - за балансирана цревна микрофлора

Нов производ

Класик мусли Premium Nitrition се нов производ на Виталиа, претставуваат извонредна мешавина од житни снегулки и овошје со додадени пченични трици. Добро избаралсиран здрава оброк за активен почеток на денот.

Класик мусли се мешавина од житни снегулки (овесни, пченични, ржани, пченкарни снегулки), семиња (сончоглед, туква, лен) и суво овошје (суво грозје, слива , јаболко) збогатено со пченични трици. Содржат: 81% житни снегулки, 12% суво овошје и 7% семиња. Виталиа Класик муслите се Premium Nitrition, што подразбира дека сите состојки се високо квалитетни и со еден оброк се овозможува внес на сите неопходни јаглехидарти за активен ден.
Пченичите трици во комбинација со житните снегулки ги прават муслите богати со влакна, кои благопријано влијааат на цревната микрофлора и го чистат организмот од штетните токсини и распаднати метаболни продукти. Тие ја стимулираат перисталтиката на цревата и истовремено ја подобруваат дигестијата.

Класик муслите се извор на протеин кои овозможуваат да се надополни дневното ниво на внес на протеини во организмот. Присуствотото на семиња пак, овозможува внес на омега 3 и омега 6 масните киселини по природен пат.Сувото грозје, сливата и јаболкото во комбинација житните снегулки ги прават Виталиа Класик муслите значаен и здрав извор на енергија.

Оброкот од Класик мусли со млеко или јогурт ги обезбедува трите најпотребни и најважни компоненти од пирамидата за правилна исхрана.

Виталиа Класик Муслите се здрав избор на појадок за деца, тинејџери,млади, возрасни, трудници, спортисти и за сите оние кои се грижат за своето здравје.

     
 

Чоколадно мусли + ACE Витамини - за подобра отпорност на организмот

Нов производ

Чоколадни мусли Premium Nitrition се нов производ на Виталиа, претставуваат мешавина од житни снегулки и чоколадни парчиња збогатени со АЦЕ витамини. Виталиа Чоко Муслите се добро избалансирана здрава храна со извонреден чоколаден вкус и арома.

Содржат: житни снегулки (овесни снегулки) крцкав мусли, какао пачиња, чоколдани парчиња, чоколдни пченкарни снегулки и бадем.

Виталиа Чоко муслите се Premium Nitrition, што подразбира дека сите состојни елементи се високо квалитетни и со еден оброк се овозможува внес на сите неопходни нутриенти за активен ден. Чоколадните и какао парчиња во комбинација со житните снегулки ги прават Чоко муслите одличен извор на протеини. Присуството на АЦЕ витамини овозможуваат зајакнување и подобрување на отпорност на организмот.

Виталиа Чоко Муслите се добро избалансирана здрава храна со извонреден чоколаден вкус и арома. Се конзумираат со млеко или јогурт и се здрав избор на појадок за деца, тинејџери,млади, возрасни, трудници и за сите оние кои се грижат за своето здравје.

     
ГРАНОЛА МУСЛИ
     
 

Гранола мусли со јаткасто овошје + Mg+B комплекс

Нов производ

Гранола муслите со јаткасто овошје збогатени со Магнезиум и Б комплекс се нова оргинална формула на мусли и претставуваат избалансирана здрава храна со извонреден вкус и арома.

Содржат: овесни снегулки, јаткасто овошје – лешник, бедеми, орев и мед. Произведени се според оргинален рецепт од овесни снегулки прелиени со мед кои се печат се додека не станат крцкави и збогатени со јаткасти овошја.

Јаткастото овошје присутно во гранолата го снабдува организмот со незаситени масни киселини. Високиот процент на овесни снегулки ги прави Гранола муслите значаен извор на диетални влакна кои благопријатно делуваат на цревната микрофлора и дигестивниот тракт. Присуството на Магнезиум и Б комплекс ги прави Гранола муслите со јаткасто овошје добро избалансирана здрава храна со високи нутритивни вредности. Сите составни компоненти заедно чинат еден високо квалитетен, хранлив и вкусен оброк.

Се конзумираат со млеко или јогурт и се здрав избор на појадок за деца, тинејџери,млади, возрасни, спортисти, трудници и за сите оние кои се грижат за своето здравје. Го снабдува организмот со сите неопходни нутриенти и дава енергија за активен и динамичен ден. Употреба: 4 супени лажици потопете ги во 100 мл млеко или јогурт.

Гранола муслите на Виталиа се единствени производи од оваа категорија на Македонскиот пазар и на пазарите во регионот достапни по примамливи цени.

     
 

Гранола мусли со овошје + CA+B комплекс

Нов производ

Гранола муслите со овошје збогатени со Калциум и Б комплекс се нова оргинална формула на мусли и претставуваат избалансирана здрава храна со извонреден вкус и арома.

Содржат: овесни снегулки, суво овошје и мед. Произведени се според оргинален рецепт од овесни снегулки прелиени со мед кои се печат се додека не станат крцкави и збогатени со сушени овошја. Обилуваат со овошје и тоа: папаја, ананас, суво грозје, банана, брусница и јаболко. Високиот процент на овесни снегулки ги прави Гранола муслите значаен извор на диетални влакна кои благопријатно делуваат на цревната микрофлора и дигестивниот тракт. Присуството на Калцуиум и Б комплекс ги прави Гранола муслите со овошје добро избалансирана здрава храна со високи нутритивни вредности. Сите составни компоненти заедно чинат еден високо квалитетен, хранлив и вкусен оброк.

Се конзумираат со млеко или јогурт и се здрав избор на појадок за деца, тинејџери,млади, возрасни, спортисти, трудници и за сите оние кои се грижат за своето здравје. Го снабдува организмот со сите неопходни нутриенти и дава енергија за активен и динамичен ден. Употреба: 4 супени лажици потопете ги во 100 мл млеко или јогурт. Гранола муслите на Виталиа се единствени производи од оваа категорија на Македонскиот пазар и на пазарите во регионот достапни по примамливи цени.

     
SLIMLINE МУСЛИ
     
 

SLIMLINE Кранчи мусли - 30% помалку калории и додаден L-Carnitine

Со калинка, јагода и обезмастен јогурт

SLIMLINE Кранчи мусли се мешавина од житни снегулки со каликна, јагода и содржат 30% помалку калории споредено со крцкав мусли со стандарден состав. Slimline муслите се збогатени со Л-Карнитин, кој игра важна улога во контрола на телесната тежина.

Slimline Кранчи мусли се засладени со сорбитол и сукралоза и не содржат додадени шеќери.

Житариците т.е овесните снегулки, присутни во Slimline муслите придонесуваат за истите да имаат високо ниво на диетални влакна.

Slimline Кранчи мусли се идеален оброк кога сакаме да внесуваме помалку калории. Се подготвуваат мошне едноставно, само потопете ги во млеко или јогурт и уживајте во крцкавите вкусови.

Зошто Л-Карнитин?

Л- Карнитинот е состојка со значаен придонес во контрола на телесната тежина на долг рок. Студиите покажуваат дека комбинацијата на Л- Карнитин, намаленото внесување на калории и редовна физичка активност помагаат во постигнување на здрава телесна тежина.

Виталиа го употребува Carnipure - најчистиот Л-карнитин  кој потекнува од Lonza Ltd, Швајцарија.

Калинка – извор на антиоксиданси

Калинката содржи антиоксиданси кои го намалуваат движењето на слободните радикали. Најчесто слободните радикали се причина за појава на рак и Алцхајмер. Конзумирањето калинка го намалува ризикот од овие болести. Исто така, калинката помага во чистење на артериите и намалувањето на лошиот холестерол.

Последните истражувања покажуваат дека калинката го намалува кариесот и можноста од појава на лош здив.

Јагода – богата со витамин Ц

Јагодите содржат низа нитриенти, а особено се истакнува витамин Ц. Исто така богати се со: витамин К, магнезиум, фолна киселина, витамини Б5 и Б6 и омега 3 масни киселини. Јагодите содржат антиоксиданси кои се борат со слободните радикали.

     
 

SLIMLINE Мусли микс - 30% помалку калории и додаден L-Carnitine

Со кајсија, слива, јаболко

SLIMLINE Мусли микс се мешавина од житни снегулки со кајсија, слива, јаболко , суво грозје и содржат 30% помалку калории споредено со мусли со стандарден состав. Slimline муслите се збогатени со Л-Карнитин, кој игра важна улога во контрола на телесната тежина и не содржат додадени шеќери.

Житариците т.е корфлекс без шеќер и снегулките со трици, присутни во Slimline муслите придонесуваат за истите да имаат високо ниво на диетални влакна.

Slimline Мусли микс се идеален оброк кога сакаме да внесуваме помалку калории. Се подготвуваат мошне едноставно, само потопете ги во млеко или јогурт и уживајте во крцкавите вкусови.

Зошто Л-Карнитин?

Л- Карнитинот е состојка со значаен придонес во контрола на телесната тежина на долг рок. Студиите покажуваат дека комбинацијата на Л- Карнитин, намаленото внесување на калории и редовна физичка активност помагаат во постигнување на здрава телесна тежина.

Виталиа го употребува Carnipure - најчистиот Л-карнитин  кој потекнува од Lonza Ltd, Швајцарија.

Кајсија

Свежата кајсија се богата со лесно сварливи природни шеќери, витамин А и Витамин Ц, рибофлавин (Б2) и ниацин (Б3). Исто така кајсијата е одличен извор на минерали како калциум, магнезиум и фосфор. Бета каротенот присутен во ова овошје го заштитува организмот од срцеви заболувања.

Семката од кајсијата исто така може да се консумира и е корисна бидејки е богата со протеини и витамин Б17.

Слива

Сливата е богата со диетални влакна, има лаксативно дејство и благопријално делува на дигестивниот систем. Богата е со минерали како фосфор, железо и магнезиум и витамини: Витамин А, витамин К и Витамин Ц.

Јаболко

Јаболкото е одличен извор на флавоноиди кои воедно се и јаки антиохсиданси. Студиите покажуваат дека со конзумирање на 100 гр јаболка ќе се внесе исто ниво на антиоксиданси како со земање на 1500 мг витамин Ц. Јаболкото содржи минарели и витамини кои ја зајакнуваат крвта

     
РЕГУЛАРНИ МУСЛИ
     
 

Тропикал мусли

Извонредна мешавина од житарки (овесни, ’ржани и пченкарни снегулки), 35% овошје (папаја, манго, ананас, урма, банана, кокос, грозје), 5% семиња (сончоглед и лен).Без додаток на шеќер. Погодно за дијабетичари.

     
 

ФИТ & АКТИВ МУСЛИ

Извонредна мешавина од житарки (овесни, оризови и пченкарни снежинки), 25% овошје (грозје, кајсија и слива), 6% семиња (сончоглед, тиква и лен). Без додаток на шеќер. Погодно за дијабетичари.?

     
 

Мусли за појадок

Мусли за појадок мешавина од житни снегулки, семиња и суво овошје

Муслите за појадок се високо квалитетна мешавина од житни снегулки, семиња и суво овошје. Тие се добро избалансирана здрава храна која ќе ве снабди со сите неопходни нутриенти за динамичен почеток на денот.

Сувото грозје и бананата во комбинација житните снегулки ги прават Виталиа муслите за појадок значаен и здрав извор на енергија. Муслите за појадок обилува и со диетални влакна кои позитивно влијааат на цревната микрофлора и го чистат организмот од штетните токсини и распаднати метаболни продукти. Тие ја стимулираат перисталтиката на цревата и истовремено ја подобруваат дигестијата. Присуството на семиња, пак овозможува на најприроден и наједноставен начин да ги внесете неопходните количини на омега 3 и омега 6 масните киселини. Виталиа Муслите за појадок во комбинација со млеко или јогурт се здрав избор на појадок за деца, тинејџери,млади, возрасни, трудници, спортисти и за сите оние кои се грижат за своето здравје.

Состав: житни снегулки (овесни снегулки, пченични снегулки, пченкарни снегулки (пченка, сол, јачменов слад, емулгатор: соин лецитин), ржани снегулки), овошје (суво грозје, банана), семиња (лен, сончоглед).

Употреба: 4 супени лажици (55г) потопете ги во 100 мл млеко или јогурт и оставете ги да отстојат 10 минути.

Нето тежина: 1000 g

     
 

Овошно мусли

МЕШАВИНА ОД ЖИТНИ СНЕГУЛКИ И СУВО ОВОШЈЕ

Овошно Мусли се високо квалитетна мешавина од житни снегулки и суво овошје. Тие се добро избалансирана здрава храна за динамичен почеток на денот, а во недостаток на време стануваат брз и здрав ручек или лесна вечера.

Високата содржина на 6 различни овошја (30%) во комбинација житните снегулки ги прават Виталиа овошнотото мусли значаен и здрав извор на енергија. Овошното мусли обилува и со диетални влакна кои позитивно влијааат на цревната микрофлора и го чистат организмот од штетните токсини и распаднати метаболни продукти. Тие ја стимулираат перисталтиката на цревата и истовремено ја подобруваат дигестијата.

Виталиа овошните мусли во комбинација со млеко или јогурт се здрав избор на појадок за деца, тинејџери,млади, возрасни, трудници, спортисти и за сите оние кои се грижат за своето здравје.

Состав: житни снегулки (овесни снегулки, пченични снегулки, ржани снегулки, пченкарни снегулки (пченка, сол, јачменов слад, емулгатор: соин лецитин)), овошје (суво грозје, јаболко, банана, смоква, урма, слива). Може да содржи трагови од јаткасти овошја и сусам.
Употреба: 4 супени лажици (55г) потопете ги во 100 мл млеко или јогурт и оставете ги да отстојат 10 минути.

Нето тежина : 1000 g

     
МУСЛИ БАРОВИ
     
 

Мусли бар со чоколада

Нов производ

Мусли бар со чоколада – мусли плочка со житни снегулки и чоколадни парчиња збогатена со Ca & Mg

Житните плочки на Виталиа - VITALIA Muesli Bars се здрава, лесна и вкусна ужина богата со диетални влакна. Имаат висока хранлива вредност и содржат богатство од јаглехидрати, минерали и витамини.

VITALIA Muesli Bars се здрава замена за чоколадните бомбони и сите оние калорични слатки производи кои ги грицкате во текот на денот. Со само еден мусли бар на Виталиа ќе се чувствувате сити и полни со енергија. Мусли бар со чоколада е одличен избор за деца, тинејџери, млади, возрасни, спотисти, бремени жени, вегетаријанци и сите кои се грижат за своето здравје.

     
 

Мусли бар со брусница

Нов производ

Мусли бар со брусница – мусли плочка со житни снегулки и парчиња брусница збогатена со Ca & Mg

Житните плочки на Виталиа - VITALIA Muesli Bars се здрава, лесна и вкусна ужина богата со диетални влакна. Имаат висока хранлива вредност и содржат богатство од јаглехидрати, минерали и витамини.

VITALIA Muesli Bars се здрава замена за чоколадните бомбони и сите оние калорични слатки производи кои ги грицкате во текот на денот. Со само еден мусли бар на Виталиа ќе се чувствувате сити и полни со енергија. Мусли бар со брусница е одличен избор за деца, тинејџери, млади, возрасни, спотисти, бремени жени, вегетаријанци и сите кои се грижат за своето здравје.

     
 

Гранола бар со орев & лешник – ново крцкаво задоволство

2 житни плочки во едно пакување

Гранола бар со орев & лешник совршена комбинација на овесни снегулки и одбрани јаткасти овошја, засладени со кафеав шеќер. Подготвени се по специјална рецептура која ќе ги изненади вашите сетила и даде долготрајна енергија.

Гранола баровите се нов производ на ВИТАЛИА карактеристични со својата примамлива арома, крцкавост и богата нутритивна вредност. Обилуваат со диетални влакна кои го регулираат метаболизмот и даваат чуство на ситост.

Гранола баровите се едноставни за конзумирање и се здрава ужина или десерт за сите возрасти во било кој дел од денот. Спакувани се во поединечно пакување кое содржи 2 житни плочки и фамилијарно пакување од 6.

     
 

Гранола бар со јаболко & цимет – ново крцкаво задоволство

2 житни плочки во едно пакување

Гранола бар со јаболко & цимет е совршена комбинација на овесни снегулки и суво јаболко, засладени со кафеав шеќер. Подготвени се по специјална рецептура која ќе ги изненади вашите сетила и даде долготрајна енергија.

Гранола баровите се нов производ на ВИТАЛИА карактеристични со својата примамлива арома, крцкавост и богата нутритивна вредност. Обилуваат со диетални влакна кои го регулираат метаболизмот и даваат чуство на ситост.

Гранола баровите се едноставни за конзумирање и се здрава ужина или десерт за сите возрасти во било кој дел од денот. Спакувани се во поединечно пакување кое содржи 2 житни плочки.

     
 

Житни плочки од портокал со прелив од чоколадо

Антиоксидант житната плочка е микс од крцкави житарици и портокал збогатени со витамините А, Ц и Е, делумно прелиен од темно чоколадо. Одлична слатка закуска со природни антиоксиданти, неопходни за вашиот организам да го постигне идеалниот природен баланс. 

“Кај нас се става на маргините на секојдневниот живот начинот на исхрана и важноста од здава ужина. Многу малку се зборува за бенефитите на здравата ужина – високата хранливост, витамините и извор на енергија. Исто така здравата ужина овозможува да се регулира метаболизмот, а со тоа да се подобри целокупното функционирање на организмот. Што со еден збор значи подобар имунитет. Оттаму и идејата да се создаде нови производи со одличен вкус, но што го носи предзнакот здрава храна. Житните плочки се погодни за деца, тинејџери, возрасни, трудници, спортисти и сите кои се грижат за своето здравје“, изјави Нела Деспотовска, нутриционист од Виталиа.
Деспотовска додаде дека се уште треба да се работи на едукација на населението за здравиот начин на исхрана. „Едукацијата е особено важна со оглед на тоа што сите анализи укажуваат дека секојдневниот стрес и темпото на живот многу малку дозволуваат секој од нас да внимава на исхраната. Но сепак, токму таа е основа на нашето здравје и од неа зависат многу нешта, затоа треба да се внимава во исхраната“, изјави Деспотовска. 

     
 

Житната плочка со црвени овошја и прелив од јогурт

Житната плочка со црвени овошја и прелив од јогурт е неверојатен микс од крцкави житарици и црвени шумски овошја, обогатени со витамина Б. Со целосен прелив од јогурт, збогатен со калциум. Здрава, слатка закуска од 100% природни состојки, која волшебно ги спојува неверојатните вкусови од природата и ви дава енергија кога ви е најпотребно. 

“Кај нас се става на маргините на секојдневниот живот начинот на исхрана и важноста од здава ужина. Многу малку се зборува за бенефитите на здравата ужина – високата хранливост, витамините и извор на енергија. Исто така здравата ужина овозможува да се регулира метаболизмот, а со тоа да се подобри целокупното функционирање на организмот. Што со еден збор значи подобар имунитет. Оттаму и идејата да се создаде нови производи со одличен вкус, но што го носи предзнакот здрава храна. Житните плочки се погодни за деца, тинејџери, возрасни, трудници, спортисти и сите кои се грижат за своето здравје“, изјави Нела Деспотовска, нутриционист од Виталиа.

Деспотовска додаде дека се уште треба да се работи на едукација на населението за здравиот начин на исхрана. „Едукацијата е особено важна со оглед на тоа што сите анализи укажуваат дека секојдневниот стрес и темпото на живот многу малку дозволуваат секој од нас да внимава на исхраната. Но сепак, токму таа е основа на нашето здравје и од неа зависат многу нешта, затоа треба да се внимава во исхраната“, изјави Деспотовска. 

     
 

МУСЛИ ДИАБЕТ БАР
Од интегрални жита и семиња

Здрава и вкусна диетална ужина без додаток на шеќер. Состав: семиња ( тиква,  сончоглед, сусам ), експандиран ориз, екструдирана пченица, сорбитол, малтодекстрин, растително малсо, емулгатор: соин лецитин. Погодно за дијабетичари. Нутритивни вредности во 30 г: Енергетска вредност 128 кцал/535,5кЈ, протеини: 3 г, јаглехидрати 13,7 г, масти 6,8 г, 1 БУ ( една лебна единица ) 26 г.

     
 

МУСЛИ ТРОПИКАЛ БАР
Со тропско овошје и суво грозје

Здрава вкусна ужина богата со протеини. Состав: житни снегулки ( овесни, ржани ), екструдирана пченица, суво гроѕје, тропско овошје (кокос, урма, манго, папаја, ананас ), семиња ( ленено, сончогледово ), кафеав шеќер, глукозен сируп, растително малсо, пченкарен скроб, емулгатор: соин лецитин. Нутритивни вредности во 30 г: Енергетска вредност 120 кцал/505кЈ, протеини: 1,5 г, јаглехидрати 20 г, масти 4 г

     
 

МУСЛИ ПРОТЕИН  БАР
Од соја и интегрално жито

Здрава вкусна ужина богата со протеини. Состав: житни снегулки ( овесни, ржани ), екструдирана пченица, суво грозје,  семиња ( ленено, сончогледово ), кафеав шеќер, глукозен сируп, растително малсо, соин протеин,  пченкарен скроб, емулгатор: соин лецитин. Нутритивни вредности во 30 г: Енергетска вредност 118 кцал/496кЈ, протеини: 4 г, јаглехидрати 18 г, масти 3,4 г

     
ЕКСПАНДИРАНИ ЖИТА
     
 

Природен експандиран ориз незасладен

Претставува здрава, диететска храна богата со растителни, јагленородни хидрати,  масти, витамини и минерали. Погодно за дијабетичари.

НУТРИТИВНИ ВРЕДНОСТИ
Пресметките се однесуваат на 100g
*Дневни потреби %
Енергетска Вpeдност 382kcal  
Енергетска Вредност од масти 12,6kcal  
Вкупни масти 1,4g 1,55%
Заситени масти 0,4g
Незаситени масти 1g  
Холестерол 0g  
Натриум 3mg 0,06%
Вкупни јаглехидрати 85,8g 19%
Диетални влакна 2,3g 9,2%
Протеини 6,1g
Витамин А 0mcg  
Витамин C 0mg  
Калциум 13,5mg  1,4%
Железо 1,2mg  8%
     
 

Експандирани житарки
Засладени со фруктоза

Кога последен пат сте се чувствувале навистина фит, концентрирани, смирени и енергични? Причините во добар дел се наоѓаат во храната која што ја внесуваме надополнето со биолошкиот ритам кој секојдневно го живееме.

Нередовната исхрана во која доминираат месото и шеќерот, недоволната физичка активност и стресот резултира со контаминација на организмот и таложење на токсични материи, кои од дигестивниот тракт се шират низ организмот нарушувајќи ја неговата природна рамнотежа. Што се случува? Чувство на тромост, замор и незадоволство, знаци со кои телото алармира дека треба да сторите нешто. Но што?

Започнете со прочистување и детоксикација, ослободете се од вишокот килограми. Сведете ја на минимум можноста за појава на опстипација (затвор) и хемороиди.На кој начин?

Консумирајте производи богати со диетални влакна. Тие ќе го исчистат Вашето тело од штетните токсини и распаднатите метаболни продукти од храната кои ги обложуваат ѕидовите на цревата. Диеталните влакна ќе Ви помогнат и во редуцирање на телесната маса. Задржувајќи се подолго во желудникот создаваат чувство на ситост и ја подобруваат перисталтиката на цревата со што се обезбедува редовна столица. Диеталните влакна го спречуваат преодот на холестеролот, шеќерите и триглицеридите од цревата во крвта и го намалуваат нивото на гликозата.

Токму затоа не заборавајте еднаш во денот да внесете оброк богат со житни снегулки. Консумирајте експандирани житни снегулки ВИТАЛИА и тоа: Експандиран ориз со фруктоза, Експандирана пченица со фруктоза, Експандиран рж со фруктоза, Експандиран јачмен со фруктоза или Експандирани 4 жита со фруктоза.

Начин на употреба:

Потопете ги во млеко или јогурт и уживајте во 100% природен и нискокалоричен оброк.

     
 

Eкспандирани 4 жита засладени со фруктоза

Извонредна мешавина од еспандирани интегрални жита засладени со овошен шеќер - фруктоза. 100% природна, здрава и нискокалорична храна богата со јаглехидрати и диетални влакна, погодна и за дијабетичари.

Употреба: како додаток во мусли, потопени во млеко или јогурт или едноставно за грицкање.

Состав:  јачмен 38% , пченица 28%, рж 14%, ориз 14% и фруктоза. Може да содржи траги од јаткасто овошје, соја, сусам и житарки кои содржат глутен. Да се чува на суво и ладно место.

НУТРИТИВНИ ВРЕДНОСТИ
Пресметките се однесуваат на 30g
*Дневни потреби %
Енергетска Вpeдност 108kcal  
Енергетска Вредност од масти 4,5kcal  
Масти 0,55g 0,55%
Заситени масти 0,4g  0,4%
“Транс“ масти 0,4g  
Холестерол 0g  
Натриум 4,5mg 0,1%
Вкупни јаглехидрати 22g 5%
Диетални влакна 1,5g 6%
Шеќери 2g
Протеини 2,6g
Витамин А 0mcg  
Витамин C 0mg  
Калциум 0,7mg  
Железо 3,5mg  

     
 

Мултижитни снегулки

Мултижитните снегулки претставуваат добро избалансирана храна со извонреден вкус. Содржат богатство од хранливи материи: протеини, јагленохидрати, растителни масти, витамини, минерали и диетални влакна. Тие го снабдуваат организмот со неопходните јагленохидрати и даваат енергија и сила преку целиот ден. Улогата на диеталните влакна е да ја изрегулираат функцијата на цревата и отфрлањето на цревната содржина која е потенцијален ризик за нашето здравје поради содржината на отрови. Диеталните влакна ќе Ви помогнат и во редуцирањето на телесната маса. Задржувајќи се подолго во желудникот создаваат чувство на ситост и ја подобруваат перисталтиката на цревата со што се обезбедува редовна столица.

Диеталните влакна ја успоруваат и намалуваат апсорпцијата на шеќерите и мастите внесени со храната со што се спречува можноста за нивно натрупување во телото во облик на вишок килограми. Токму затоа не заборавајте еднаш во денот да внесете оброк богат со житни снегулки. Може да ги потопите во јогурт, млеко или чај и да уживате во 100% природен и нискокалоричен оброк. Погодни се за сите возрасти и за млади и за стари. Бидете сведоци на подобрување на Вашата психофизичка состојба со новите производи Мултижитни снегулки и Пченични снегулки со трици на Виталиа кои во комбинација со некоја физичка активност ќе направат да се чувствувате задоволни од својот изглед. богати со диетални влакна. Состав: пченично брашно, оризово брашно, пченичен скроб, пченични трици, пченкарно брашно, овесно брашно, сол, малтекстракт, глукоза, емулгатор Е471.

     
КОРНФЛЕКС
     
 

Корнфлекс

Корнфлексот е многу здрав и хранлив производ добиен од пченка. Богат е со скроб, протеини, минерали. Како добар лаксатив ја подобрува работата на цревата. Состав: пченка, шеќер, сол, јачменов слад, лецитин.

НУТРИТИВНИ ВРЕДНОСТИ
Пресметките се однесуваат на 100g
Енергетска Вpeдност 363kcal
Масти 0,8g
Вкупни јаглехидрати 80,8g
Протеини 8,1g
     
 

Корнфлекс без шеќер

Корнфлексот е многу здрав и хранлив производ добиен од пченка. Богат е со скроб, протеини, минерали. Како добар лаксатив ја подобрува работата на цревата. Погодно за дијабетичари. Состав: пченка, сол, јачменов слад, лецитин.   

НУТРИТИВНИ ВРЕДНОСТИ
Пресметките се однесуваат на 100g
Енергетска Вpeдност 322kcal
Масти 0,8g
Вкупни јаглехидрати 81,8g
Протеини 8,5g
     
VARIETY PACK
     
 

Variety Pack

Нов производ
Variety Pack е нов производ на Виталиа кој содржи 5 различни поединечни пакувања на мусли.

- Кранчи мусли Јаболко & лешник 50g
- Кранчи мусли Банана & чоколада 50g
- Гранола мусли со јаткасто овошје 50g
- Чоколадни мусли 50g
- Егзотик мусли 50g

Секое пакување на мусли претставува еден оброк, само додадете млеко или јогурт и уживајте во фантастичниот вкус на крацкавите мусли. Одлични се за во канцеларија, кога одите на патување или пак кога немате време за редовен оброк земете го себе вашиот омилен вкус на мусли во практично пакување. Variety Pack - 5 различни здрави и вкусни оброци од мусли за 5 дена во неделата

     
ЖИТНИ СНЕГУЛКИ
     
 

Базис мусли

Вкусна мешавина од овесни, јачменови, пченични и ’ржани снегулки, сончогледово семе и сусам. Базис муслите се неутрална, добро избалансирана храна,произведена од интегрални житни зрна, чија семенска лушпа и никулец го содржи најголемиот дел од хранливите вредности. Без додаток на шеќер. Погодно за дијабетичари.

     
 

Јачменови снегулки

Јачменовите снегулки се природна и здрава храна, без адитиви и конзерванси. Обилуваат со хранливите состојки на јачменовото зрно, како што се: јагленородни хидрати, витамини, минерали. Без додаток на шеќер. Погодно за дијабетичари.

     
 

Пченични снегулки

Пченичните снегулки се неутрална, нетретирана и добро балансирана храна. Произведени се од интегрално зрно пченица, чија семенска лушпа иникулец го содржи најголемиот дел од хранливите вредности: јагленородни хидрати, белковини, билни масти, витамини и минерали. Без додаток на шеќер. Погодно за дијабетичари. 

     
 

Стабилизирани и сушени пченични никулци

Пченичните никулци изобилуваат со хранливи состојки присутни во пченичното зрно. Содржат: витамини (А, Е, Б-група), минерали и протеини.  

НУТРИТИВНИ ВРЕДНОСТИ
Пресметките се однесуваат на 15g
*Дневни потреби %
Енергетска Вpeдност 59kcal  
Енергетска Вредност од масти 14,4kcal  
Mасти 1,6g 2,5%
Заситени масти 0,25g 1,25%
“Транс“ масти 1,35g  
Холестерол 0g  
Натриум 0,3mg 0,01%
Вкупни јаглехидрати 7,14g 2,4%
Диетални влакна 0,6g 2,4%
Шеќери 0g
Протеини 4g
Витамин А 0mcg  
Витамин C 0mg  
Калциум 5,7mg  
Железо 1,2mg

     
 

Стабилизирани и сушени пченични трици

Пченичните трици се богати со диетални влакна. Го регулираат варењето на храната и го подобруваат празнењето на цревата.

Начин на употреба: за возрасни 2-3 супени лажици, а за деца 1 до лажички дневно, помешани со јогурт, млеко или сок.

НУТРИТИВНИ ВРЕДНОСТИ
Пресметките се однесуваат на 15g
*Дневни потреби %
Енергетска Вpeдност 51kcal  
Енергетска Вредност од масти 5,4kcal  
Mасти 0,6g 0,9%
Заситени масти 0,2g
“Транс“ масти 0,4g  
Холестерол 0g  
Натриум 2,3mg 0,01%
Вкупни јаглехидрати 9,3g 3,1%
Диетални влакна 1,2g 4,8%
Шеќери 0g
Протеини 2,1g
Витамин А 0mcg  
Витамин C 0mg  
Калциум 13,8mg  
Железо 1,7mg  
     
 

’Ржани снегулки

’Ржаните снегулки се природна и здрава храна. Обилуваат со јагленородни хидрати, витамини и минерали, посебно железо. Ја подобруваат крвната слика и го јакнат организмот. Без додаток на шеќер. Погодно за дијабетичари. 

НУТРИТИВНИ ВРЕДНОСТИ
Пресметките се однесуваат на 40g
*Дневни потреби %
Енергетска Вpeдност 138,6kcal  
Енергетска Вредност од масти 5,4kcal  
Масти 0,6g 0,9%
Заситени масти 0,08g  0,4%
“Транс“ масти 0,52g  
Холестерол 0g  
Натриум 0,8mg 0,03%
Вкупни јаглехидрати 29,6g 9,8%
Диетални влакна 0,6g 2,4%
Шеќери 0g
Протеини 3,7g
Витамин А 0mcg  
Витамин C 0mg  
Калциум 12mg  
Железо 1,12mg  
     
 

Снегулки со трици

Пченичните снегулки со трици претставуваат добро избалансирана храна со извонреден вкус. Содржат богатство од хранливи материи: протеини, јагленохидрати, растителни масти, витамини, минерали и диетални влакна. Тие го снабдуваат организмот со неопходните јагленохидрати и даваат енергија и сила преку целиот ден.

Улогата на диеталните влакна е да ја изрегулираат функцијата на цревата и отфрлањето на цревната содржина која е потенцијален ризик за нашето здравје поради содржината на отрови. Диеталните влакна ќе Ви помогнат и во редуцирањето на телесната маса. Задржувајќи се подолго во желудникот создаваат чувство на ситост и ја подобруваат перисталтиката на цревата со што се обезбедува редовна столица. Диеталните влакна ја успоруваат и намалуваат апсорпцијата на шеќерите и мастите внесени со храната со што се спречува можноста за нивно натрупување во телото во облик на вишок килограми. Токму затоа не заборавајте еднаш во денот да внесете оброк богат со житни снегулки. Може да ги потопите во јогурт, млеко или чај и да уживате во 100% природен и нискокалоричен оброк. Погодни се за сите возрасти и за млади и за стари. Бидете сведоци на подобрување на Вашата психофизичка состојба со новите производи Мултижитни снегулки и Пченични снегулки со трици на Виталиа кои во комбинација со некоја физичка активност ќе направат да се чувствувате задоволни од својот изглед. Состав: пченично брашно, пченични трици, сол, шеќер.

     
 

4 житни снегулки

4 житни снегулки се неутрална, добро балансирана храна, произведена од интегрални житни зрна, чија семенска лушпа и никулец го содржи најголемиот дел од хранливите вредности. Без додаток на шеќер. Погодно за дијабетичари.

     
 

Овесни снегулки

Овесните снегулки претставуваат одлично избалансирана, нетретирана и природна храна. Произведени се од целото зрно и во себе ги  имаат задржано хранливите  вредности: протеини, витамини, јагленородни хидрати и минерали.Не содржат глутен и холестерол. Изобилуваат со растителни влакна. Погодно за дијабетичари.